Agenda

Begeleiding

Doel

Deelname
Methodiek •
Representant •
Eigen opstelling •

Inschrijving
Inschrijvingen en betaling •
Praktijkinfo •

Workshops
Workshopinfo •
Wegbeschrijving •

Lezingen

Achtergronden

Literatuur

Links(Laatste update: 30 juni 2015)

Wie is Johan?

Johan Denis (1959) studeerde geneeskunde.
Hij is sinds 1985 werkzaam als holistisch werkend huisarts met specialisatie in de homeopathie. Hij geeft regelmatig voordrachten over diverse holistische onderwerpen.
Johan is al jaren begeesterd door de invloed van het voorouderlijke verleden en de familiale setting op de ziektes en levensthema’s van de mens. Hij volgde internationale trainingen en workshops bij o.a. Simone Pacot (la guérison intérieure) in Frankrijk en tevens bij Hunter Beaumont en Bert Hellinger en andere trainers van de “eerste generatie” uit Hellingers school.
Johans missie is best te beschrijven als een intensief zoeken naar waarheid en verbinding: wat is echt wezenlijk? Hoe manifesteert zich echte heling? De gehanteerde maatstaf is steeds de praktijk- verandert er echt iets? Zijn persoonlijke ontwikkelingsweg kenmerkt zich door een niet aflatende zoektocht naar de essentie van de dingen als concrete ervaring.
In Hellingers fenomenologische methode valt alles samen: hier zien we de echte drijvende kracht achter iemands daden, ziekten, gedrag vanuit een wijds, synthetisch perspectief met bovendien de mogelijkheid hierin een heling te bewerkstelligen. Een groots geschenk!
Johan vindt zijn inspiratie in de religieuze wereldgeschriften en esoterie en in een warme, klare observatie van de fenomenen in mens en natuur.

Ik voel een diepe dankbaarheid mensen te mogen begeleiden in dit gezegende werk.

“Na al die jaren praktijk is dit een van de diepste vormen van heling die ik heb gevonden. Het is echt een wonder en een zegen!”

Professioneel curriculum:

Sinds 1985 werkzaam als holistisch werkend huisarts met specialisatie in de homeopathie. Achtergronden van anthroposofische geneeskunde.
Volgde seminars in T.A., lichaamswerk, rebirthing.
Intensieve verdieping in de werken van oa Fréchet, Ancelin-Schutzenberger, Claude Sabbah.
1997: sabbatjaar met o.a. pelgrimstocht naar Santiago de Compostella.
Sinds 2000 begeleider van mannengroepen.
Sinds 2001 begeleider van familieopstellingen.
Vanaf 2005 docent aan de Levensschool (Tongerlo).